Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Punjene pileće grudi

Punjene pileće grudi

Punjene pileće grudi
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kada želite da ostavite utisak na važne goste ili ste od ljudi koji se hrane očima - probajte ovaj recept!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 kg
  • kiseli krastavčići - 5 komada, isečeni na lente
  • kobasica - 100 g, teleća, isečena na krupne parčiće
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavčići se ocede od soka i iseku se na lente. Kobasica se takođe iseče na parčiće.

Pileće grudi se iseku po sredini i otvaraju se kao džep. Punimo krastavčićima i kobasicom, zatvaramo čačkalicama. Posipamo solju i biberom, a odozgo - istopljenim maslacem i alevom paprikom.

U posudu, obilno namazanu uljem, stavljamo punjene pileće grudi. Zavijamo aluminijumskom folijom i pečemo 40-50 minuta, a malo pre nego što je gotovo folija se sklanja i zapeče se još malo - dok se ne zarumeni.

Serviramo sa sezonskom salatom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: