Jednostavna musaka

12/12/2018
"Ako ćete po prvi put praviti musaku, ovo je vaš recept "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće sitno isečemo, krompir na kockice, a paradajz izrendamo.

Sve stavljamo u pleh i dobro pomešamo sa mlevenim mesom i 1 šoljom vode.

Pečemo 60 minuta u ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Za preliv u 3 supene kašike ulja pržimo 4 supene kašike brašna. Razredimo sa 250 ml hladne vode. So po ukusu. Mešamo neprestano da se ne stvore grudvice. Čim se zgusne dobro skidamo sa vatre i dodajemo jedno umućeno jaje i 2-3 kašike kiselog mleka.

Ovako pripremljeni bešamel je preliv. Pečemo na gornjem grejaču.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar