Način pripreme
Sitan sir, kiselo mleko, sveže mleko i 2 supene kašike sameljite u multipraktiku ili drvenom kašikom dok ne dobijete smesu koja liči na majonez.
Sa preostalim šećerom umutite žumanca dok ne pobele. Posebno umutite belanca na sneg.
U umućena žumanca dodajte smesu sa sitnim sirom i jednu vanilu, dobro mešajte u jednom pravcu.
Nakon toga dobijenu smesu dodajte u belanca, umućena na sneg, mešajte u jednom pravcu da bi se sačuvala mekoća belanaca. U posudi pomešajte espreso i alkohol.
U ovu smesu brzo potapamo piškote, vadimo ih i ređamo tako ili u posebno posudice.
Pokrivamo sa 1/2 od krema, odozgo ređamo drugi sloj piškota, takođe potopljenih u kafu i alkohol i pokrivamo drugom polovinom krema.
Obilno posipamo prosejanim kakaom. Ostavljamo da odstoji nekoliko sati u frižideru da se stegne.