Način pripreme
Žumanca umutiti sa šećerom dok ne pobele. Dodati pavlaku. Belanca umutiti u sneg, pa sjedniti sa dobijenim kremom od žumanaca i pavlake.
Sjedniti kafu i ekstrakt ruma. U njih potapati keks (da dobro upije kafu), nakon čega ih ređati u posudu, može i vatrostalnu. Odozgo ih namazati slojem krema. Odozgo ređati drugi red keksa i ponovo namazati kremom.
Posudu zatvoriti poklopcem ili tavu prekriti folijom, pa ostaviti u frižideru najmanje 6-7 sati, može i tokom cele noći. Pre serviranja posuti kakaom.
Ovaj desert je iz kategorije Kremova, jer kada odstoji nekoliko sati (najbolji je sledećeg dana), keks i krem od jaja i pavlake se sjednine i servira se s kašikom, ali se seče nožem kao torta Tiramisu.
Čak bih rekla i da je ukusnije od originalnog Tiramisua - probala sam i njega.
Prijatno!
Komentari