Jeftin krem Tiramisu

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
21/05/2017
"Ekonomična, ali ne manje ukusna varijanta omiljenog nam Tiramisua "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano6 686
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - oko 500 g
  • keks - 1.5 pakovanje
  • jaja - 5 kom.
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • konjak - 1 - 2 ml ekstrakta ili ruma
  • kafa - 3 - 4 šolje skuvane kafe (koliko upije keks)
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca umutiti sa šećerom dok ne pobele. Dodati pavlaku. Belanca umutiti u sneg, pa sjedniti sa dobijenim kremom od žumanaca i pavlake.

Sjedniti kafu i ekstrakt ruma. U njih potapati keks (da dobro upije kafu), nakon čega ih ređati u posudu, može i vatrostalnu. Odozgo ih namazati slojem krema. Odozgo ređati drugi red keksa i ponovo namazati kremom.

Posudu zatvoriti poklopcem ili tavu prekriti folijom, pa ostaviti u frižideru najmanje 6-7 sati, može i tokom cele noći. Pre serviranja posuti kakaom.

Ovaj desert je iz kategorije Kremova, jer kada odstoji nekoliko sati (najbolji je sledećeg dana), keks i krem od jaja i pavlake se sjednine i servira se s kašikom, ali se seče nožem kao torta Tiramisu.

Čak bih rekla i da je ukusnije od originalnog Tiramisua - probala sam i njega.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Korisnik#238433
Korisnik#238433
23.09.2019 18:20
Odličan i jasan recept, jedino što sam ja umesto pavlake koristila maskarpone.
0
0