Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Domaća pica čamac

Domaća pica čamac

Domaća pica čamac
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Nema lepše od domaćeg! Ova pica čamac skroz dokazuje našu tvrdnju"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 1 kockica
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 900 g
  • za serviranje
  • kobasica
  • kiseli krastavčići
  • koncentovan paradajz
  • kukuruz
  • pečurke
  • kačkavalj - 50 - 100 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Pomešajte kvasac sa 1 šoljom vode u posudi. Dodajte šećer, so i malo brašna.

Kad kvasac nadođe sipajte ga u udubljenje. Dodajte još oko 1 1/2 šolje mlake vode, ulje i zamesite meko testo. Kidajte testo na loptice, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da nadođe.

Nadošle lopte oblikujte u čamce. Namažite svaki čamac koncentrovanim paradajzom, stavite kobasicu, kukuruz, kiseli krastavac i komade pečuraka.

Izrendajte kačkavalj. Ostavite 5-10 minuta, ostavite testo da odstoji i pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Servirajte sa jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: