Zečetina sa pirinčem i povrćem u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
17/12/2018
"Ako su vam simpatični zečići slatki samo u rerni, ovaj recept je za vas "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1/2 zeca
  • tikvica - 1 komad
  • beli patlidžan - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • majčina dušica - prstohvat
  • nana - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na porcije i stavite ga da se kuva u malo soli.

Isecite tikvicu, patlidžan i papriku na kolutove. Paradajz oljuštite i isecite na polovine.

Luk isecite sitno sa belim lukom i zapržite ih, nakon toga zapržite i pirinač. Sipajte šolju bujona i jednu šolju vode.

Poređajte svo povrće po krajevima posude za pečenje preklapajući ga. Po sredini stavite meso, pospite začinima i sitno isečenim peršunom.

Stavite da se peče dok se ne zapeče i bujon ne uvri.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar