Način pripreme
Operite celog zeca, posolite ga i ostavite ga da odstoji tridesetak minuta. Prebacite ga u duboku tepsiju i premažite ga. Pospite po celoj površini alevom paprikom i univerzalnim sosom.
Očistite mladi krompir i stavite ga ceo u tepsiju. Ukoliko ima krupnijih, možete da ih isečete.
Dodajte iseckani luk, beli luk, šargarepe i paprike. Začinite povrće solju, začinom od povrća i alevom paprikom. Po krompirima rasporedite maslac.
U tepsiju sipajte čašu piva i pokrijte povrće toplom vodom.
Dodajte i nekoliko zrnca crnog bibera, selen i lovorov list. Pokrijte folijom i stavite tepsiju u hladnu rernu. Uključite na 180 stepeni i pecite otprilike 150 minuta tako što na sredini pečenja možete da skinete foliju.
Nastavite sa dinstanjem zeca dok ne bude gotov.
Zečetina dinstana sa povrćem u rerni je veoma ukusna, probajte!