Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Dinstani Zec»Zečetina dinstana sa povrćem u rerni

Zečetina dinstana sa povrćem u rerni

GenovevaGenoveva
Kuvar
47161k16
Zečetina dinstana sa povrćem u rerni
Fotografije: Genoveva
1 / 3
02/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Dinstana zečetina sa povrćem u rerni je veoma ukusna, obavezno probajte!"

Potrebni sastojci

  • mlad krompir - 500 grama
  • zec - 1.5 kg
  • paprike - 2 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • maslac - 30 grama
  • aleva paprika
  • crni biber - zrna
  • lovorov list
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje
  • selen - 1 struk
  • univerzalni začin
  • univerzalni sos
  • pivo - 250 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite celog zeca, posolite ga i ostavite ga da odstoji tridesetak minuta. Prebacite ga u duboku tepsiju i premažite ga. Pospite po celoj površini alevom paprikom i univerzalnim sosom.

Očistite mladi krompir i stavite ga ceo u tepsiju. Ukoliko ima krupnijih, možete da ih isečete.

Dodajte iseckani luk, beli luk, šargarepe i paprike. Začinite povrće solju, začinom od povrća i alevom paprikom. Po krompirima rasporedite maslac.

U tepsiju sipajte čašu piva i pokrijte povrće toplom vodom.

Dodajte i nekoliko zrnca crnog bibera, selen i lovorov list. Pokrijte folijom i stavite tepsiju u hladnu rernu. Uključite na 180 stepeni i pecite otprilike 150 minuta tako što na sredini pečenja možete da skinete foliju.

Nastavite sa dinstanjem zeca dok ne bude gotov.

Zečetina dinstana sa povrćem u rerni je veoma ukusna, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: