Beli bahur

19/12/2018
"Evo ga savršeno meze za vino! Trčite po flašu i dođite da ga probamo "
Priprema90 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno125 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska bela džigerica - 2 kg
  • svinjsko meso - 2 kg (masniji isečci)
  • praziluk - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • so - po ukusu
  • ljuta paprika - krupnije samlevena
  • čubar
  • biber
  • creva - za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo belu džigericu i sečemo je na sitne kockice, ako želiteda bahur bude beo, treba da operete komade džigerice u nekoliko voda.

Iseckajte i šareno meso na tračice, praziluk sitno iseckajte.

Dodajte sve sastojke i oprani pirinač, lepo promešajte sve i punite crva.

Bahur kuvajte na umerenoj vatri dok se crevo, kada probate viljuškom ne kida i nije žilavo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar