Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Babek»Domaći bahur (kobasica) sa prazilukom

Domaći bahur (kobasica) sa prazilukom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Domaći bahur (kobasica) sa prazilukom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
15/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Za ljubitelje domaće pripremljenih proizvoda predlažemo recept za domaći bahur sa prazilukom"

Potrebni sastojci

  • svinjska bela džigerica - 3 kg
  • svinjsko meso - 1 kg,
  • slanina - 250 g
  • svinjska srca - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 4 struka
  • luk - 2 glavice
  • crni biber - 1 supena kašika
  • piment - 1 supena kašika, mleveni
  • muskatni oraščić - 1, 5 kašičica, mleveni
  • so - 5 supenih kašika
  • svinjska creva - debela
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo pirinač sa malo vode da provri, poklopimo poklopcem i ostavljamo tako dok ne upije vodu.

Svinjsku belu džigericu, meso i srca sitno iseckamo i stavljamo ih u duboku posudu.

u njih dodajemo sitno iseckanu slaninu, praziluk, luk, pirinač, posipamo solju, crnim biberom, pimentom i muskatnim oraščićem i dobro umesimo.

Počinjemo da punimo svinjski bahur pomoću fišeka i mašinice za mlevenje mesa ne koristeći nož za sečenje.

Napunimo smesu u creva bez da ih trpamo vezujući ih na kraju.

Domaći bahur izbockamo na mestima debelom iglom.

Ređamo bahur u šerpu sa dnom pokrivenim rešetkom ili glatkim štapićima vinove loze.

Sipamo vodu da ga pokrije i stavljamo na umerenu vatru.

Kuvamo dok se bahur ne skuva.

Vadimo i ostavljamo da se ohladi i tada konzumiramo domaći bahur sa prazilukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: