Pohovani ovčiji sir

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
20/12/2018
"Ako ste od onih srećnih, koji sami prave domaći sir, da znate da vam zavidimo "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčiji sir - 150 - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle - oko 50 g, za valjanje
  • brašno - oko 40 - 50 g, za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Sir treba da je tvrd, ako je mek, ostavite ga oko dva dana u frižideru u kesi (da ne požuti) bez surutke. Nakon što ga izvadite isecite ga na krupne kocke ili po želji.

Moj sir je domaći i nisu mi ispale bog zna kakve kocke, jer grudve nisu bile pravilnog oblika.

U posudicu razbijte jaja i umutite ih dobro viljuškom. U drugu posudu stavite prezle i u treću brašno.

U tiganj sipajte ulje i stavite ga na ringlu, čim se zgreje, počnite da valjate kocke sira prvo u brašno, zatim u jaja i nakon toga u prezle, nakon toga opet u brašno, u jaja i ponovo u prezle i stavite ih nakon toga u zagrejano ulje.

I tako sa svim. Pržite dok ne postanu zlataste, dok ne budu gotove.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar