Gurmanski pohovani sir

Korisnik#244021Korisnik#244021
Pomoćnik kuvara
405
1
861
17
30/12/2019
"Ne mislite na dijetu kada je pred Vama jedan tako ukusan recept "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ementaler - 500 g
  • jaja - 2 kom.
  • senf - 1 kašika
  • sredina starijeg hleba - 150 g
  • mladi crni luk - 1 kom.
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sir isecite na kriške debljine oko pola cm i prebacite u zamrzivač na 5 minuta.

U blender stavite sredinu starijeg hleba, zajedno sa mladim crnim lukom i peršunom, pa izblendajte sve dok ne dobijete ujednačenu, ali ne previše usitnjenu smesu.

Razbijte jaja, dodajte im malo soli, pa ih umutite.

Kriške ementalera premažite senfom, uvaljajte ih u jaja, a zatim u smesu od hleba.

Ispržite u većoj količini zagrejanog ulja u tiganju, oko pola minuta sa obe strane.

Vadite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.

Služite toplo, uz mešanu salatu i/ili tartar sos.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar