Način pripreme
Kalup za kolač, obložena papirom za pečenje, i da ima drške od papira - 26/12 cm. Rerna - 170 stepeni.
Stavite čokoladu na paru, zajedno sa maslacem. Rastopite na umerenoj temperaturi.
Odvojite žumanca od belanaca. Dodajte jedno po jednu žumance u čokoladnu smesu, mešajte žicom. Dodajte kakao i prstohvat soli. Promešajte.
Umutite belanca na sneg mikserom, u porcijama dodajte i šećer. Pažljivo spatulu po spatulu dodajte u čokoladnu smesu. Mešajjte dok ne dobijete homogenu smesu.
Sipajte smesu u kalup za kolač.
Pecite na 170 stepeni oko 25 minuta ili proverite čačakalicom za zube, da izađe mokra kad je stavite u sredinu smese. Kora može da napukne, ali to nije problem. Nakon što izvadite iz rerne, ona će pasti. Ne vadite iz kalupa.
Pavlaku umutite na čvrste vrhove. Dodajte maskarpone, vanilu i šećer u prahu. Mešajte žicom dok ne dobijete homogenu smesu.
U posudu sipajte želatin sa 40 ml hladne vode. Stavite na tihu vatru da se rastvori. Ostavite da se ohladi i sipajte u smesu od pavlake. Mešajte žicom.
U odgovarajuću posudu sipajte mleko sa instant kafom, dodajte vino Marsala. Mešajte dok se kafa ne integriše.
Na hladnu čokoladnu koru sipajte 1/2 maskarponea. Rasporedite.
Svaku piškotu potopite u mleko sa kafom i poređajte zbijeno jednu do druge preko krema. Prelijte sa još 1/2 maskarponea i poređajte natopljene piškote.
Ostavite u frižideru na oko 6 sati.
Nakon toga prođite nožem sa uže strane kalupa uz pomoć drški od papira izvadite i stavite na odgovarajući poslužavnik. Pažljivo skinite papir. Obilno pospite kakaom.
Svaka piškota određuje kuda se seče svako parče.
Vino Marsala možete zameniti odgovarajućim likerom, a možete i da ga ne stavite. Po izboru je.