Bazlama

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Bazlama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Sa aromatičim nadevom i svežim mirsom - vredi i dve da pojedete, zato što nisu pržene, nego pečene u rerni do savršenstva"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • suvi kvasac - 1 supena kašika
  • šećer - 3 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • so - 2 supene kašike
  • brašno - koliko je potrebno
  • sir - 200 g
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorimo kvasac sa šećerom u mlakom mleku. Dodajemo ulje i so i dobro promešamo.

Postepeno dodajemo brašno, umesimo srednje meko testo. Ostavljamo testo na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.

Za to vreme pomešamo rendani sir sa isečenom mirođijom i peršunom.

Kad testo bude gotovo, podelimo ga na komade, veličine jajeta.

Podelimo smesu sa sirom na isti broj delova, koliko je i komada testa.

Uzimamo jednu pogačicu i dlanovima je dobro umesimo, u sredinu stavljamo od nadeva i uvijamo sa strane.

Poređamo u pleh i pečemo sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: