Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Originalne turske Bazlame

Originalne turske Bazlame

Kristina BonevaKristina Boneva
Početnik
217183
Originalne turske Bazlame
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Supica za ručak će postati još ukusnija sa ovim toplim i toliko aromatičnim turskim Bazlamama"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno
  • još
  • beli luk - 1 čen
  • kravlji maslac - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte vodu sa kvascem, 1 supenom kašikom brašna i šećerom. Izmešajte i pokrijte folijom na 15 minuta.

Dodajte so, ulje i kiselo mleko. Malo po malo dodajte prethodno prosejano brašno. Umesite meko testo koje se ne lepi.

Vreme je da pripremite maslac od belog luka. Pasirajte beli luk i pomešajte ga sa mekim maslacem, posolite po ukusu. Pređite na oblikuvanje bazlama.

Kada ste ostavili testo na sat vremena da naraste, podelite ga na lopte koje treba da razvijete u kore debljine 2 cm.

Ostavite na deset minuta i ispecite u suvom tiganju sa obe strane. Videćete kako se pogače naduvavaju prilikom pečenja.

Kada su gotove, premažite prlenke maslacem i uživajte.

Možete da jedete ove originalne turske Bazlame za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: