Način pripreme
Stavite kvasac u blago zagrejano mleko zajedno sa malo šećera i nekoliko kašika brašna. Ostavite ga sa strane da naraste oko 10 minuta.
Prosejte brašno, sipajte ga u posudu, pomešajte ga sa solju i napravite udubljenje u sredini.
Sipajte u njega ulje, kiselo mleko, već aktivirani kvasac i umućeno jaje, a pre toga izdvojte malo njega za mazanje.
Zamesite testo zajedno sa maslacem i ostavite ga da raste oko 60 miuta. Uvijte ga dobro prozračnom folijom.
Podelite testo nakon toga na 6 jednakih delova, koje razvijate odvojeno u tanku koru drvenom oklagijom.
Namažite ih maslacem i stavite jednu preko druge - oblikujte ovu lepu pogaču po želji.
Ostavite je da raste još malo, namažite je preostalim umućenim jajetom, pomešanim sa uljem i malo mleka.
Stavite je da se peče na oko 180 stepeni dok ne bude gotova.
Uživajte u mojoj uspešnoj pamuk pogači.
Prijatno!