Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Mini parfe sa šumskim voćem

Mini parfe sa šumskim voćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Mini parfe sa šumskim voćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Voćni mini parfei su idelani letnji deserti, koje uz čistu savest možete da jedete!"

Potrebni sastojci

  • patišpanj kora - 1 komad (18 cm)
  • kiselo mleko - 400 g, gusto
  • kisela pavlaka - 200 g
  • želatin - 1 komad
  • šumsko voće - 200 g
  • glazura - 100 g, od jagode
  • bela čokolada
  • bademi - filetirani
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined /undefined /undefined U posudi pomešajte mleko i pavlaku. Dodajte želatin, prethodno natopljen u 50 ml hladne vode i nakon toga istopljen na pari. Dobro promešajte.

Stavite koru u kalup i blago je sirupirajte šećernim sirupom. Sipajte jedan deo krema, pospite voćem i prekrijte ga preostalim kremom.

Ostavite u frižideru 3-4 sata. Izvadite i odozgo sipajte glazuru od jagode.

Vratite nazad u frižider. Sledećeg dana sklonite kalup, oblepite parfe filetiranim bademima i odozgo pospite narendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: