Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Pirinač u rerni»Krompir sa pirinčem i kobasicom iz rerne

Krompir sa pirinčem i kobasicom iz rerne

GoldGold
Šegrt
21392
Krompir sa pirinčem i kobasicom iz rerne
Fotografije: Gold
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Super ukusno jelo, em će vas ukusno nahraniti, em će vam pomoći da raščistite frižider"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • pirinač - oko pola posude
  • kobasice - 1 komad
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk, operite i isecite. Stavite ga u pleh. Isto uradite i sa šargarepom. U pleh sipajte ulje, dovoljno za prženje. Stavite na vatru i pržite malo luk i šargarepu.

Nakon toga sklonite i isecite jednu papriku i jedan manji paradajz (može i nekoliko čeri paradajza umesto običnog paradajza). Ponovo stavite na vatru i sve dobro pržite.

Nakon toga skinite sa vatre i oljuštite 2 krompira. Secite kao za jelo i stavite u pleh. Očistite i operite pirinač i dodajte ga. Oljuštite jednu kobasicu i secite je na kockice. Stavite i nju u pleh.

Nakon toga stavite alevu papriku, biber, čubar i so po ukusu i sipajte vodu da lepo pokrije sve sastojke. Promešajte i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni. Pecite dok sastojci ne omekšaju (oko jedan sat). Ako je potrebno dodajte još vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: