Način pripreme
Oljuštite luk, operite i isecite. Stavite ga u pleh. Isto uradite i sa šargarepom. U pleh sipajte ulje, dovoljno za prženje. Stavite na vatru i pržite malo luk i šargarepu.
Nakon toga sklonite i isecite jednu papriku i jedan manji paradajz (može i nekoliko čeri paradajza umesto običnog paradajza). Ponovo stavite na vatru i sve dobro pržite.
Nakon toga skinite sa vatre i oljuštite 2 krompira. Secite kao za jelo i stavite u pleh. Očistite i operite pirinač i dodajte ga. Oljuštite jednu kobasicu i secite je na kockice. Stavite i nju u pleh.
Nakon toga stavite alevu papriku, biber, čubar i so po ukusu i sipajte vodu da lepo pokrije sve sastojke. Promešajte i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni. Pecite dok sastojci ne omekšaju (oko jedan sat). Ako je potrebno dodajte još vode.