Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Đuvečići iz rerne sa kobasicom

Đuvečići iz rerne sa kobasicom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10530569
Đuvečići iz rerne sa kobasicom
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Čišćenje frižidera je odličan povod da pripremite ukusne đuvečiće iz rerne sa kobasicom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada (ili paradajz iz konzerve)
  • sir - 200 g
  • kobasica - 200 g
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • crvena paprika - 1 komad
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo papriku na sitne komade, paradajz - na krugove, kačkavalj i sir na kriške i kobasicu na polumesec.

Na dno svake đuvečare sipamo po 1 supenu kašiku maslinovog ulja i pokrivamo dno paradajzom, nakon toga sir, kobasica, kačkavalj i preko još paradajza.

Odozgo stavljamo isečenu kobasiceu, slatke crvene paprike, prelivamo sa još maslinovog ulja i razbijemo po jedno jaje, umutimo žumance i posipamo peršunom.

Pečemo ekonomične đuvečiće na 180 stepeni dok jaje ne pobeli.

Probaj i naše druge preloge za đuvečiće sa kobasicom ili ove ukusne posne đuvečiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: