Način pripreme
Umutite belanca na sneg. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Pomešajte brašno, lešnike i prašak za pecivo.
Sipajte smesu u kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje. Koru pecite na 180 stepeni 10-15 minuta (ne treba da prepečete, nego da ostane bela). Izvadite je i ostavite da se ohladi, pospite svežim mlekom.
Pripremite parfe na sledeći način. Pomešajte žumanca sa šećerom i malo mleka, a preostalo mleko stavite na vatru da provri. Sipajte postepeno žumanca u vrelo mleko, mešajte energično oko 2-5 minuta na tihoj vatri.
Skinite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu i želatin (pripremljen prema uputstvu na pakovanju). Promešajte dobro i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite pavlaku. Sipajte u hladan krem i dodajte krupnije samlevene lešnike.
Dobro promešajte i sipajte na koru koja je u kalupu. Poravnajte lepo i ostavite da se stegne u frižideru na nekoliko sati (najbolje jednu noć). Izvadite tortu iz frižidera, skinite obruč i ukrasite po želji.