Način pripreme
Prvo se sprema pravougaona kora, tako što se jaja umute sa šećerom, dodaje se brašno s praškom za pecivo i dobro se meša. Sipajte smesu u pravougaonu posudu, postavljenu papirom za pečenje. Pečemo u umerenoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.
Na isti način se sprema i okrugla kora, samo što testo sipate u okruglu posudu za pečenje. Pravougaona kora se iseče na 4 lente. Svaka se maže slatkom od jagoda i ređaju se jedna preko druge. Dobijeni rolat se iseče poprečno na parčiće od 2 centimetra i poređaju se pored zidova kalupa s pokretnim prstenom.
Od okrugle kore se iseče dno za kalup. Sprema se krem tako što se muti mikserom sveže mleko i čokoladni krem, krem se ne kuva. Pomeša se sa kiselom pavlakom, šećerom i prahu i istopljenom čokoladom. Na kraju se stavljaju i lešnici, blago zapečeni i banana, isečena na sitno. Promeša se kašikom.
Želatin se sprema prema uputstvu i umeša se u krem. Gotov krem sipamo preko dna torte i poravnamo. Ohladi se i servira se sa lešnicima istucanim na krupno i jednom ružom od fondana za raskoš.