Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa narom i belom čokoladom

Torta sa narom i belom čokoladom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843108
Torta sa narom i belom čokoladom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
13/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Ako još niste probali kombinaciju bele čokolade, nara i džema od maline, vreme je. I slobodno nas pozovite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 390 g
  • kukuruzno brašno - 6 kašika
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • maslac - 225 g
  • šećer - 300 g
  • ekstrakt vanile - 2 kašičice
  • mleko - 360 ml
  • belanca - 6 kom.
  • fil od džema
  • džem od malina - 300 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • nar - 200 g, zrna
  • za šlag
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • bela čokolada - 170 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • maslac - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejati brašna, so i prašak za pecivo.

Maslac penasto penasto sa šećerom. Dodati ekstrakt vanile mleku, pa naizmenično dodavati maslacu malo mleka, malo brašna sve dok se sve ne sjedini.

Belanca odvojeno umutiti u sneg. Polako umešati u dobijenu smesu.

Rasporediti testo u 3 kalupa (prečnika 20 cm) koji su obloženi pek papirom. Peći 25 minuta na 180 stepeni C.

Džem od malina pomešati sa limunovim sokom i zrnima nara.

Zagrejati slatku pavlaku do ključanja, dodati belu čokoladu i otopiti. Skloniti i prohladiti. Mikserom umutiti u šlag postepeno dodavajući šećer u prahu.

Filovati tortu: kora-džem-kora-džem-kora. Premazati tortu šlagom.

Dobro ohladiti pre služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: