Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Zalogaji»Zalogaji sa domaće umućenim kavijarom i dimljenim lososom

Zalogaji sa domaće umućenim kavijarom i dimljenim lososom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Zalogaji sa domaće umućenim kavijarom i dimljenim lososom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
40
"Vi samo izmislite povod za žurku, a mi ćemo pripremiti naš specijalitet - aromatični zalogaji sa kavijarom i dimljenim lososom"

Potrebni sastojci

  • hleb - crni sa speltom
  • losos - 150 g, dimljeni
  • masline - 1 šolja za kafu, bez koštica
  • kukuruz - 2 supene kašike, šećerac
  • grašak - 2 supene kašike, kuvan
  • mirođija - 2 struka
  • za kavijar
  • taramo - 2 supene kašike /pune/, zreo kavijar
  • luk - 1 mlala glavica
  • hleb - 4 kriške /sredina/
  • limun - 1 - 2 supene kašike
  • ulje - 400 - 500 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kavijara:

Ako odvojite ikru od sveže ribe, možete čuvati u tegli da ga umutite. Operite dobro, očistite od žilica, procedite, posolite dobro, pospite obilno solju i zatvorite u tegle.

Ostavite da stoji u frižideru više od mesec dana. Tako će ikra da uzri i možete ga koristiti za mućenje kasnije.

Kad budete mutili, potrebno je da prvo operemo dve pune supene kašike zrelog kavijara u cediljki tekućom vodom. Sipajte ga u posudu. Isecite luk sitno i zajedno sa ikrom mutite štapnim mikserom dok ne dobijete homogenu smesu.

Sredinu hleba odvojite i potopite u vodu, nakon toga dobro ocedite kroz sito za brašno. U posudi u kojoj ćete mutiti pomešajte kavijar sa hlebom.

Umutite smesu mikserom, uljučenom na srednju brzinu, malo po malo i postepeno sipajte ulje dok ne dobijete kavijar lepe gustine. Na kraju začinute sa jednim isceđenim limunom, ako je potrebno možete dodati malo soli.

Ukrašavanje zalogaja:

Dobro je da crni hleb bude isečen na tanke kriške. Njih isecite na kockice ili trouglove širine oko 3-4 cm. Namažite umućenim kavijarom u jednakom sloju.

Na svaku stavite komad dimljenog lososa, uvijenog u rolat koji liči na ružicu. Iseckajte dva struka mirođije i sipajte preko graška, a posle promešajte da se zalepi.

Ukrasite zalogaje zrnima graška i kukuruzom i krugom isečene masline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: