Savršeni čips od krompira

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
27/12/2018
"Odložite dijetu bar dva dana, dok ne pojedete poslednji krompir ovog savršenog čipsa od krompira "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g, sorta Agrija
  • morska so
  • biljna mast - za prženje
  • začini po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Savršen čips se priprema od određene sorte krompira sa niskim sadržajem skroba - Agrija ili Sante.

Ako je krompir mlad, obrađujemo ga sa korom nakon temeljnog pranja. Ako ga pripremate u zimskom periodu oljuštite ga pre upotrebe.

Izrendajte ih na tanke krugove. Stavite ih u posudu sa hladnom vodom i operite nekoliko puta od preostalog skroba.

Pripremamo dve pamučne krpe. Na jednu poređamo jedan do drugog krugove krompira.

Drugom krpom pokrivamo i upijamo vlažnost.

Stavljamo ih u malim porcijama u fritezu u ugrejanu masnoću. Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju.

Ostavljamo ih na ubrus, ocedimo višak masti. Začinimo solju nakon toplotne obrade i začinima po želji.

Ako više volimo, možemo peći u rerni, staviti na papir za pečenje, namazan maslinovim uljem. Začinimo pre pečenja.

Pečemo u jako ugrejanoj rerni dok ne budu gotovi. Serviramo sa umacima, uz sendviče ili dobro ohlađeno pivo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar