Način pripreme
Stakleni čips - prelepog izgleda i ukusa.
Prethodno tanko iseckam male kornišone, kapar, paprike, masline, pinjole.
U šerpu sipam 2 šolje vode, dodajem 2 supene kašike vrha krompir skroba i kuvam uz mešanje na srednjoj vatri dok se ne dobije gust krem tako što se sipa kašikom da pada u delovima.
Skidam sa ringle i kašikom sipam bujon kornišona i mešam dok ne počne da se razliva kao med.
Sipam kašikom kružiće na silikonske podloge za rernu.
Aranžiram povrće i ponovo sipam malo krema za premaz.
Pečem na 90-100 °C sa ventilatorom 3-4 sata. Vadim ih i potopim u zagrejano ulje na 1-2 sekunde, posolim i gotovo.
Domaći čips je veoma ukusan, ali mora da se konzumira istog dana.
Ide kao meze uz skoro sve napitke.
Ako ste pozvani u goste, veoma je atrakativan poklon u nekoj lepoj teglici.