Zdravi barovi od ovsenih mekinja

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/04/2018
"Evo šta ćete da jede tokom celog dana bez griže savesti - zdrave barove sa ovsenim mekinjama "
Priprema18 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno33 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano400
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bananu i izgnječite je viljuškom. Dobro jeda koristite one čija je kora pocrnela, zato što su mekane unutra, a i zdravije su. Pospite sokom od limuna i promešajte.

Isecite smokve na male komade i dodajte ih u izgnječeno pire od banana, zajedno sa ovsenim mekinjama. Ponovo promešajte da dobijete homogenu i kompaktnu masu. Po želji možete staviti unutra kašiku-dve meda, da bude slađe.

Oblikujte pravougaone barove i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje ili na silikonsku površinu.

Pecite 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni i kad isključite rernu ostavite pleh još 5-8 minuta unutra, da se još malo isuše ovseni barovi.

Po želji možete peći i da dobiju tamniju boju, ali nije mnogo preporučljivo, zato što će se deo vitamina i minerala izgubiti.

Idealni su za jutranju kafu ili popodnevnu užinu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar