Način pripreme
Oljuštite bananu i izgnječite je viljuškom. Dobro jeda koristite one čija je kora pocrnela, zato što su mekane unutra, a i zdravije su. Pospite sokom od limuna i promešajte.
Isecite smokve na male komade i dodajte ih u izgnječeno pire od banana, zajedno sa ovsenim mekinjama. Ponovo promešajte da dobijete homogenu i kompaktnu masu. Po želji možete staviti unutra kašiku-dve meda, da bude slađe.
Oblikujte pravougaone barove i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje ili na silikonsku površinu.
Pecite 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni i kad isključite rernu ostavite pleh još 5-8 minuta unutra, da se još malo isuše ovseni barovi.
Po želji možete peći i da dobiju tamniju boju, ali nije mnogo preporučljivo, zato što će se deo vitamina i minerala izgubiti.
Idealni su za jutranju kafu ili popodnevnu užinu.
Prijatno!