Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Barovi»Zdravi barovi od ovsenih mekinja

Zdravi barovi od ovsenih mekinja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k80916k1k
Zdravi barovi od ovsenih mekinja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
30/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
10
"Evo šta ćete da jede tokom celog dana bez griže savesti - zdrave barove sa ovsenim mekinjama"

Potrebni sastojci

  • ovsene mekinje - 200 g
  • banane - 2 komada, zrele, mekane
  • smokve - 100 g, suve
  • sok od limuna - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bananu i izgnječite je viljuškom. Dobro jeda koristite one čija je kora pocrnela, zato što su mekane unutra, a i zdravije su. Pospite sokom od limuna i promešajte.

Isecite smokve na male komade i dodajte ih u izgnječeno pire od banana, zajedno sa ovsenim mekinjama. Ponovo promešajte da dobijete homogenu i kompaktnu masu. Po želji možete staviti unutra kašiku-dve meda, da bude slađe.

Oblikujte pravougaone barove i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje ili na silikonsku površinu.

Pecite 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni i kad isključite rernu ostavite pleh još 5-8 minuta unutra, da se još malo isuše ovseni barovi.

Po želji možete peći i da dobiju tamniju boju, ali nije mnogo preporučljivo, zato što će se deo vitamina i minerala izgubiti.

Idealni su za jutranju kafu ili popodnevnu užinu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: