Način pripreme
Zagrejte ulje u tiganju za ovu jedinstvenu prazničnu kapamu. Pržite mleveno meso, usitnite ga na mrvice. U meso se dodaje i pirinač da se proprži.
Dodajte oko 900 mililitara vode da se pirinač kuva, povremeno mešajući. Dodajte začine po ukusu - kim, čubar, biber, alevu papriku.
Doda se malo soli jer je vojnička čorba u kojoj će se kuvati kapama slana. Kada je pirinač gotov, sklonite sa vatre da se ohladi.
Za to vreme priprema se velika posuda, a na dno se stavljaju listovi kupusa. Za sarme se spremaju listovi kupusa. Ako je kupus veliki, 1 list se deli na dva.
Na jednom kraju se stavlja nadev. Uvija se sa obe strane i uvija u rolat.
Na dno posude stavite red sarmi. Svinjetina i govedina se iseku na šnicle. One su raspoređene na vrhu. Ređa se još jedan red sarmi.
Piletinu iseći na šnicle i poređati po vrhu. Ređa se još jedan red sarmi. Stavite sirove kobasice na vrh. Završite sa listovima kupusa.
Sipa se vojnička čorba koja će u potpunosti začiniti kapamu sa sarmom i četiri vrste mesa. Peče se dok se meso ne skuva u kapami sa sarmom i četiri vrste mesa.