Način pripreme
Luk se narenda, jaje se umuti i zajedno sa svim ostalim sastojcima za šnicle pravi se smesa, pri čemu se tu koristi polovina količine prezli, a ostatak se ostavlja za valjanje. Količina začina, koje ćete staviti, zavisi samo i jedino od toga kakav ukus više volite. Dok pravite nadev, ostavite smesu od mesa u frižideru.
Paprike ispecite, oljuštite i isecite na male parčiće. Spanać (sirov), ali opran i očišćen od drški takođe se seče na sitno. Mešate sireve zajedno sa povrćem.
Uzimate veliku loptu mesa, razvlačite je na dlanu i u sredinu stavljate nadev. Skupljate krajeve, tako da se dobro uvije nadev i da ne iscuri i opet lagano pritiskate, da šnicle budu tanje. To se ponavlja dok se ne potroše sastojci.
Uvaljate ih u prezle sa obe strane i pržite, pri čemu je bolje da ih okrećete nekoliko puta, da se ne bi ispržile samo odozgo, već i da unutrašnjost bude ispečena.