Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Faširane šnicle»Šnicle od seckanog svinjskog mesa sa primamljivim nadevom

Šnicle od seckanog svinjskog mesa sa primamljivim nadevom

ažurirano:
Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
141432k
Šnicle od seckanog svinjskog mesa sa primamljivim nadevom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sočne šnicle sa bogatim nadevom - muzika za oči, uživanje za stomak."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, seckano svinjsko meso
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 100 g
  • luk - 1/4 glavice, crni
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • so
  • za nadev
  • topljeni sir - 30 g
  • krem sir - 30 g
  • spanać - 200 g
  • paprike - 3 komada
  • ulje - 200 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se narenda, jaje se umuti i zajedno sa svim ostalim sastojcima za šnicle pravi se smesa, pri čemu se tu koristi polovina količine prezli, a ostatak se ostavlja za valjanje. Količina začina, koje ćete staviti, zavisi samo i jedino od toga kakav ukus više volite. Dok pravite nadev, ostavite smesu od mesa u frižideru.

Paprike ispecite, oljuštite i isecite na male parčiće. Spanać (sirov), ali opran i očišćen od drški takođe se seče na sitno. Mešate sireve zajedno sa povrćem.

Uzimate veliku loptu mesa, razvlačite je na dlanu i u sredinu stavljate nadev. Skupljate krajeve, tako da se dobro uvije nadev i da ne iscuri i opet lagano pritiskate, da šnicle budu tanje. To se ponavlja dok se ne potroše sastojci.

Uvaljate ih u prezle sa obe strane i pržite, pri čemu je bolje da ih okrećete nekoliko puta, da se ne bi ispržile samo odozgo, već i da unutrašnjost bude ispečena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: