Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavurma od svinjskog mesa sa lukom

Kavurma od svinjskog mesa sa lukom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Kavurma od svinjskog mesa sa lukom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
24/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Kavurma za sliku i priliku - omiljeno jelo koje sa zadovoljstvom spremamo i jedemo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 2 kg
  • ulje ili svinjska mast - 120 ml
  • luk - 1, 5 kg
  • paradajz - 300 g (konzerva ili isečen svež)
  • peršun - za posipanje
  • ljute paprike - po želji
  • so - 10 g
  • biber - 2 - 3 g
  • crno vino - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oprano meso se iseče na kocke, posoli se, stavlja se i biber i prži se u masti ili ulju, vadi se.

U istu amsnoću se dodaje luk, isečen na krupno, posle paradajz - na sitno isečen, ljute papričice i vino.

Meso se dodaje i dinsta se dok ne ostane na masnoći.

Posipa se prešunom isečenim na sitno.

Može da se servira sa garnirungom od prženog krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: