Način pripreme
Isecite meso na male šnicle, operite dobro i osušite.
Izlupajte šnicle čekićem koliko da se spljeskaju, posolite po ukusu i jednu po jednu uvaljajte u brašno, ostavite tako oko 5 minuta.
Za to vreme ugrejte ulje dobro i pržite na jakoj vatri sa obe strane dok ne dobije braon boju i izvadite iz ulja.
U istoj masti propržite luk, prethodono isečen na polumesece, dok ne dobije braonkastu boju, dodajte dve supene kašike brašna i mešajte da se zaprži i brašno. Pospite alevom paprikom, promešajte i odmah sipajte oko 500 ml mlake vode.
Posolite dobijeni sos, pospite biberom, dodajte sitno iseckan beli luk i na kraju šnicle.
Možete dodati i zelene začine po želji. Ostavite jelo na tihoj vatri da se krčka dok ne bude gotovo.
Nežne i sočne šnicle od svinjskog mesa u čudesnom sosu.