Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Šnicle od svinjskog mesa sa lukom

Šnicle od svinjskog mesa sa lukom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Šnicle od svinjskog mesa sa lukom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Krte šnicle, kakve svi vole"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • luk - 6 glavica, star
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - prstohvat
  • ulje - 100 ml, za prženje
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male šnicle, operite dobro i osušite.

Izlupajte šnicle čekićem koliko da se spljeskaju, posolite po ukusu i jednu po jednu uvaljajte u brašno, ostavite tako oko 5 minuta.

Za to vreme ugrejte ulje dobro i pržite na jakoj vatri sa obe strane dok ne dobije braon boju i izvadite iz ulja.

U istoj masti propržite luk, prethodono isečen na polumesece, dok ne dobije braonkastu boju, dodajte dve supene kašike brašna i mešajte da se zaprži i brašno. Pospite alevom paprikom, promešajte i odmah sipajte oko 500 ml mlake vode.

Posolite dobijeni sos, pospite biberom, dodajte sitno iseckan beli luk i na kraju šnicle.

Možete dodati i zelene začine po želji. Ostavite jelo na tihoj vatri da se krčka dok ne bude gotovo.

Nežne i sočne šnicle od svinjskog mesa u čudesnom sosu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: