Srpska kobasica

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
01/01/2019
"Evo je proslavljena srpska kobasica koju svako želi da proba "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano556
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od buta
  • slanina - 250 g
  • ljuta aleva paprika
  • biber - 5 g
  • kumin - 4 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo.

Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom.

Mešamo sve zajedno, dok pri mešenju dodajemo po malo vode.

Pune se creva i ako želimo da sušimo ostavljamo na provetrivom mestu.

Pri pečenju zasećemo poprečno na nekoliko mesta.

Stavljamo na zagrejan roštilj, pri čemu okrećemo nekoliko puta, a može i u rernu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar