Srpska kobasica

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Srpska kobasica
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Evo je proslavljena srpska kobasica koju svako želi da proba"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od buta
  • slanina - 250 g
  • ljuta aleva paprika
  • biber - 5 g
  • kumin - 4 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo.

Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom.

Mešamo sve zajedno, dok pri mešenju dodajemo po malo vode.

Pune se creva i ako želimo da sušimo ostavljamo na provetrivom mestu.

Pri pečenju zasećemo poprečno na nekoliko mesta.

Stavljamo na zagrejan roštilj, pri čemu okrećemo nekoliko puta, a može i u rernu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: