Kobasica sa iznutricama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj80073
20/09/2019
"Tri stvari su potrebne za spremanje savršene kobasice - iznutrice, merak i ovaj recept "
Priprema60 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno210 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 2 kg
  • svinjsko srce - 1 komad
  • svinjski hezik - 1 komad
  • svinjska glava - 1 komad
  • karanfilić - 2 kašike
  • biber
  • lovorov list
  • piment
  • luk - narendan
  • so - 125 g
  • bujon - 125 g, svinjki
  • krv - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite 3 kašike smese od bibera, lovorovog lista, mlevenog pimenta, narendanog luka.

Svinjsko meso isecite sitno i stavite da se kuva zajedno sa glavom. Skuvano meso se ocedi i glava se odvoji od kostiju.

Pomešajte meso sa začinima i ostalim sastojcima i napunite svinjski stomak koji je prethodno očišćen i pripremljen za upotrebu.

Zašijte ga i stavite ga da se kuva oko 1 sat u vodi. Nakon što izvadite kobasicu, presujte je između 2 daske sa težinom. Nakon toga je okačite da se suši na provetrivom i suvom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar