Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Salsa sos»Salsa od oljuštenog paradajza

Salsa od oljuštenog paradajza

Potrebitel#196367Potrebitel#196367
Početnik
18549
Salsa od oljuštenog paradajza2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
40
"Neverovatno ukusna domaća salsa, koju svaka domaćica koja poštuje sebe treba da pripremi"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 20 kg
  • paprike - 500 g
  • peršun - 1 veza
  • so - po ukusu, oko 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operite paradajz i napravite krst nožem na donjem delu.

Napunite jednu šerpu do pola vodom i ostavite da provri. Sipajte ga u vrelu vodu koliko paradajza može da stane, ostavite ih oko 20 sekudni ili dok ljuska ne počne da se odvaja, a nakon toga izvadite i stavite u veliki pleh, da se brže ohladi (možete blanširati u hladnoj vodi, tako se brže hlade).

Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite paradajz. Oljuštite paradajz i isecite ga na kockice.

Sameljite paprike sa peršunom i multipraktiku ili blendеru i dodajte u iseckan paradajz. Na kraju dodajte so i promešajte. Sipajte salsu u odabrane tegle i sterilizujte 10 minuta.

Prijatno!

Sastojci su za 40 tegli od 400 g.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: