Salata tik-tak

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222551k54
Salata tik-tak
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
03/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Tik-tak, tik-tak i hop salatica Veoma originalna Džejmijeva ideja za ovu ukusnu salatu. Toliko je hranljiva da vam glavno jelo uz nju ne treba, samo dobro društvo."

Potrebni sastojci

  • mlečna salata - 150 g
  • zelene paprike - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • čajna kobasica - 100 g
  • salama - 100 g
  • šunka - 100 g
  • jaja - 6 komada, skuvana
  • masline - 1 komad
  • mladi luk - 1 listić
  • ljutenica
  • Za mlečnu salatu
  • ceđeno kiselo mleko - 100 g
  • krastavac - 1/2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • mirođija
  • ulje - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema mlečna salata, cedi se kiselo mleko, dodaje se krastavac isečen na kocke, narendan beli luk i ulje, posipa se mirođija i promeša se.

U veliki tanjir, po sredini s stavlja mlečna salata. Paprike se operu i seku na parčiće dužine oko 6 centimetara u dužine 2 cenimetra u poređaju se u krug oko mlečne salate. Kačkavalj se iseče na kocke.

Kobasice se takođe iseku na tanke kriške. Poređaju se kao treći krug oko paprika.

Skuvana jaja se podele na pola. Poređa se na treći krug 12 polovina jaja. Preko svakog parčeta jajaeta po redu se ispišu rimski brojevi od 1 do 12 ljutenicom pomoću šprica. Po sredini salata se stavlja jedna maslina.

Ljutenicom se prave kazaljke časovnika, a mladi luk je senkundara na časovniku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: