Način pripreme
Zamesite testo od belog brašna, prosejanog zajedno sa jednom kesicom kvasca, dodajte dva jajeta, umućena viljuškom, 5-6 kašika šećera, 2 prstohvata soli, 3 kašike mekanog kravljeg maslaca i toplo sveže mleko.
Stavite testol u posudu, uvijte ga providnom folijom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Podelite testo na 4 dela. Svakik deo razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na tanku koru debljine 2-3 mm.
Način oblokovanja:
Prvi razvučen list stavite u pleh, prečnika 30 cm sa dnom koje se ne lepi ili na papir za pečenje.
Namažite listove ravnomerno tečnom čokoladom. Ređajte, stavljajte na svaki sledeći list i ponovo namažite čokoladom. Na poslednji list nemojte stavljati krem.
U centru napravite krug sa ne mnogo velikom čašom. Od ocrtanog kruga prema spoljašnjem kraju isecite 16 trouglova. Uvijte dva po dva, uzimajte rukama. U isto vreme desnom rukom parče uvijte na desno, a levom u levo po dva puta.
Svaki zrak na kraju savijte prema unutra ka dnu pleha. Naprskajte sa dve kašike svežeg mleka. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Ja sam pekla sa ventilatorom.