Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Brioš»Brioš sa tečnom čokoladom

Brioš sa tečnom čokoladom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Brioš sa tečnom čokoladom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Znate da ne možete da odolite ovom jedinstvenom slatkom hlebu, zato se nemojte protiviti, nego uživajte"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kesica /suv/
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 5 - 6 supenih kašika
  • so - 2 prstohvata
  • maslac - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • tečna čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od belog brašna, prosejanog zajedno sa jednom kesicom kvasca, dodajte dva jajeta, umućena viljuškom, 5-6 kašika šećera, 2 prstohvata soli, 3 kašike mekanog kravljeg maslaca i toplo sveže mleko.

Stavite testol u posudu, uvijte ga providnom folijom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Podelite testo na 4 dela. Svakik deo razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na tanku koru debljine 2-3 mm.

Način oblokovanja:

Prvi razvučen list stavite u pleh, prečnika 30 cm sa dnom koje se ne lepi ili na papir za pečenje.

Namažite listove ravnomerno tečnom čokoladom. Ređajte, stavljajte na svaki sledeći list i ponovo namažite čokoladom. Na poslednji list nemojte stavljati krem.

U centru napravite krug sa ne mnogo velikom čašom. Od ocrtanog kruga prema spoljašnjem kraju isecite 16 trouglova. Uvijte dva po dva, uzimajte rukama. U isto vreme desnom rukom parče uvijte na desno, a levom u levo po dva puta.

Svaki zrak na kraju savijte prema unutra ka dnu pleha. Naprskajte sa dve kašike svežeg mleka. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Ja sam pekla sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: