Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Svinjski ražnjić sa povrćem

Svinjski ražnjić sa povrćem

Svinjski ražnjić sa povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Meso i povrće - najviše volimo u ovoj kombinaciji i na ražnjiću"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 400 - 500 g
  • so
  • biber
  • čubar
  • vino - 200 ml, domaći
  • ulje - 50 ml
  • paprike - 2 komada, crvena ili zelena
  • luk - 1 glavica
  • garnirung
  • paradajz
  • krastavac
  • tikvice
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na jednake male parčiće kao zalogaji. Posipaju se solju, biberom, sa malo čubra i prelivaju domaćim vinom.

Ostavljaju se na hladnom 1-2 sata.

Povrće se očisti i iseče na parčiće veličine manje-više kao meso.

Na drveni šiš se naniže meso, tako što se ređa sa parčićima povrća od paprike i luka. Na svaki ražnjić naninžemo do 5-6 zalogaja mesa.

Roštilj se zagreva i namažu se masnoćom i meso i roštilj. Pečemo ravnomerno sa svih strana dok se ne dobije ukusna boja.

Serviramo sa garnirungom od povrća i čašom piva!

Ukusno i lako za spremanje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: