Način pripreme
Operite meso, ocedite ga od vode i isecite ga na parčiće.
Napravite za marinadu kašicu od maslinovog ulja, bibera soli i namažite njom parčiće mesa sa svih strana.
Tako začinjeno meso premestite u posudu sa poklopcem i ostavite u frižider bar na 6 sati.
Nakon što odstoji u frižideru minimum šest sati, prelijte pivom, tako da prekrije meso i vratite u frižider na jošb šest sati ili tokom cele noći.
Meso se zapeče sa malo ulja nekoliko minuta na vrućem tiganju, dok se okreće sa obe strane da se zadrže sokovi.
Gotovo meso se naniže na štapić za ražnjić pri čemu se ređa sa lukom, isečenim na polovine, kriškama paprike, celim pečurkama i parčićima kobasice.
Peče se u prethodno zagrejanom roštilju, namazanom slaninicom ili na pravom žaru. Okreće se sa svih strana dda se ispeče ravnomerno.
Servirajte direktno sa štapićem, garnirano sa odgovarajućom sezonskom salatom.