Način pripreme
Očistite i utrljajte biber na svinjske obraze. Zatvorite ih prženjem na jakoj vatri u lagano nauljenom tiganju do zlatne boje.
Sklonite obraze iz tiganja i u njega sipajte preostalu masnoću. Upržite sitno seckani luk, a zatim dodajte i sitno seckani mladi luk. Promešajte i ostavite 2-3 minuta. Dodajte vino i promešajte.
Pripremite veliku glinenu posudu - đuvečaru od 4 l. Sipajte luk sa masnoćom, odozgo stavite polovinu svinjskog mesa, zatim nasečeni krompir i šargarepu i na kraju ponovo meso.
Svinjetinu u đuvečari pospite vegetom i peršunom. Sipajte 4 šolje vode, stavite poklopac na posudu i stavite je u hladnu rernu.
Pecite svinjetinu oko 150 minuta na 150 stepeni. Kada su svinjski obrazi sa povrćem u đuvečari gotovi, ostavite ih da stoje u rerni još nekoliko sati, ako imate tu mogućnost.
Nakon toga ih poslužite sa peršunom i uživajte!