Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pljeskavice»Domaća pljeskavica u maramici na roštilju

Domaća pljeskavica u maramici na roštilju

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaća pljeskavica u maramici na roštilju
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Nema šta da razmišljate, palite roštilj i počnite"

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 2 kg
  • svinjska maramica - 300 g
  • ljute paprike - 2 komada, sušene, crvene
  • biber - prstohvat
  • kumin - prosthvat
  • luk - 1 glavica
  • kisela voda - 1 glavica
  • so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavite u veliku posudu. Isecite luk na sitno i dodajte u mleveno meso. Ljute paprike isecite nožem ili iseckajte na krupnije.

Dodajte kumin, biber, so i sipajte kiselu vodu. Dobro zamesite mleveno meso i mokrim rukama oblikujte velike pljosnate ćuftice, koje liče na srpsku pljeskavicu.

Od preostalog mlevenog mesa napravite male ćuftice i svaku uvijte u parče maramice.

Ostavite ih na kratko u zamrzivaču da se stegnu i onda ih ispecite na roštilju.

Idealno je da kombinujete sa kobasicama i svežom salatom za goste koji vole sve napravljeno na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: