Punjena pljeskavica u maramici

15/11/2017
"Recept za sve gurmane sveta!"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 268
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g mešano (svinjsko i teleće)
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, ljuta
  • biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • kumin - po želji
  • jagnjeća maramica - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom, začinima i malo vode. Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se mirisi lepo pomešaju. Podelite mleveno meso na četiri jednaka dela.

Svaki deo podelite na dva dela. Spljeskajte jedan deo, preko njega poređajte tanke trakice kačkavalja i pokrijte preostalim delom. Tako uradite sa ostalim mlevenim mesom.

Podelite maramicu na četiri dela i svakim uvijte pljeskavice. Pecite ih na ugrejanom roštilju ili grilu. Servrajte sa sezonskom salatom i prženim kromprirom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar