Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Pljeskavice»Punjena pljeskavica u maramici

Punjena pljeskavica u maramici

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Punjena pljeskavica u maramici
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Recept za sve gurmane sveta!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g mešano (svinjsko i teleće)
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, ljuta
  • biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • kumin - po želji
  • jagnjeća maramica - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom, začinima i malo vode. Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se mirisi lepo pomešaju. Podelite mleveno meso na četiri jednaka dela.

Svaki deo podelite na dva dela. Spljeskajte jedan deo, preko njega poređajte tanke trakice kačkavalja i pokrijte preostalim delom. Tako uradite sa ostalim mlevenim mesom.

Podelite maramicu na četiri dela i svakim uvijte pljeskavice. Pecite ih na ugrejanom roštilju ili grilu. Servrajte sa sezonskom salatom i prženim kromprirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: