Pljeskavica u maramici

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732223
Pljeskavica u maramici1 / 2
12/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Neka bude ukusnih pljeskavica i u vašem domu - dajemo vam recept od srca, koristite ga u zdravlju"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • kačkavalj - 50 g
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • luk - 1 glavica, mleveni
  • jagnjeća maramica - za 4 pljeskavice
  • slanina - 1 malo parče
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se posipa začinima i lukom i zamesi se. Ostavlja se da odstoji dva sata u frižideru, nakon čega se ponovo zamesi.

Podeli se na četiri dela. U svaki od njih se stavlja parče kačkavalja i oformi se velika i pljosnata ćuftica.

Tako dobijene pljeskavice se upakuju u maramicu i peku se sa obe strane na roštilju namazanom slaninom. Serviraju se sa prženim krompirom ili svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: