Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleći medaljoni u maramici na roštilju

Teleći medaljoni u maramici na roštilju

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Teleći medaljoni u maramici na roštilju
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ovako ukusno jelo se ne može čuvati u tajnosti. Čim ga komšije osete, odmah se poređaju oko stola"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • svinjska maramica - 1 komad
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašičica, začin za roštilj
  • kačkavalj - 50 g /izrendan/
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • kumin - 1 prstohvat /mleven/
  • čubar - 1/2 kašičice
  • beli luk - 5 čenova
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso sameljemo na mašinici za mlevenje mesa.

U njega dodajemo začine, sitno iseckane krastavčiće, izgnječeni beli luk i rendani kačkavalj. Sve to promešamo ručno i ostavljamo da upije satojke 15 minuta.

Svinjsku maramicu razvučemo na radnoj površini i vlažnim rukama uzimamo od teleće smese /oko šaku/ i dobro uvijamo u maramicu, spljeskamo dobro. Tako uvijamo celu količinu mlevenog mesa.

Pečemo na roštilju na ćumur oko 7-8 minuta sa svake strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: