Bakin jagnjeći kebap u papiru za pečenje

09/01/2019
"Svi lepi recepti za jagnjetinu počinju rečima I uzimate jednu veliku kesu za pečenje "
Priprema35 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno195 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo meso u ulju kratko i dodajemo iseckanu šargarepu, posle isečeni luk i mladi luk, krompir, isečen na kockcie, dodajemo vino i kuvamo dok ne ostane na masti.

Dodajemo sitno isečene paprike, pečurke i paradajz pire, pržimo, začinimo solju, biberom i alevom paprikom, mešamo 3-5 minuta.

Podelimo ga na 4 dela i ostavljamo na veliko parče papira za pečenje, rasporedimo maslac i uvijamo kao koverat, stavljamo na ivice kese po 1 kašičicu kiselog mleka da se zalepi papir prilikom pečenja.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1.5 - 2 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar