Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Zapečena svinjetina sa pivom u papiru za pečenje

Zapečena svinjetina sa pivom u papiru za pečenje

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Zapečena svinjetina sa pivom u papiru za pečenje
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Ne treba vam pomoć za pripremu, ali mi vam kažemo da znate - najukusnije je kad se podeli sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg
  • tamno pivo - 250 ml
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • origano - 1 kašičica, suv
  • crveni luk - 50 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • za namaz od belog pasulja
  • beli pasulj - 500 g, kuvan
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • majonez - 150 g
  • crvena paprika - 1 kašičica, dimljena
  • kumin - 1 kašičica
  • biljna mast - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • sok od limuna
  • za dodatak
  • crvene paprike - mlevene iz tegle
  • beli luk - čen
  • biljna mast - 2 supene kašike
  • balsamiko - 1 supena kašika
  • so
  • i još
  • spanać - 500 g
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistite od masti, operite i dobro osušite. Pomešajte sve začine. Natrljajte ih na meso.

Meso pecite oko 2 minuta sa obe strane i vrelom tiganju i 1-2 supene kašike biljne masti. Izvadite i savijte u papir, natopljen mašću. Stavite u pleh.

U masti karamelizujte sitno iseckan spanać. Odvojite ga na tanjir. U tiganj dodajte luk, isečen na polumesec.

Izvadite ga u posudu. Tiganj deglazirajte pivom. Smesu sipajte u pleh u meso i pecite u umerneoj rerni na 170 stepeni oko 60 minuta. 10 minuta pre nego što izvadite iz pleha, skinite papir da dobije hrskavu koricu. Pre nego što isečete meso, treba da odstoji 30 minuta.

U blender sipajte kuvani pasulj, karamelizovan luk i ostajte sastojke. Meljite dok ne dobijete homogenu smesu i probajte. Ako je smesa gušća, raszredite sokom od limuna ili sa malo vode, u kojoj se kuvao pasulj. Namaz je gotov.

Izvadite pečene paprike iz tegle i ocedite ih u đevđiru. Teksrura predjela ne treba da bude vodena, zato što će se teško oblikovati. Krupnije smeljite paprike u blenderu, dodajte malo biljne masti, balsamika i čen belog luka.

Sastavite jelo, pečeno meso stavite na pire od belog pasulja. Uz pomoć kalupa oblikujte predjelo od paprika. Preko njih stavite karamelizovani spanać, hrskave teksture. Od čeri paradajza oblikujte ružicu i dekorišite predjelo.

Ukrasite litićima svežeg origana. Servirajte sa čašom crnog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: