Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Piroške sa nadevom od jaja, sira i kobasice

Piroške sa nadevom od jaja, sira i kobasice

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Piroške sa nadevom od jaja, sira i kobasice
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
09/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Dan će biti lepši, akol neko pripremi ovakav doručak"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kiseo mleko - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • brašno - 2.5 šolje
  • za nadev
  • jaja - 1 komad
  • sir - 150 g
  • kobasica - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleko, jaje, šećer, so i ulje u dubokoj posudi.

Sve dobro promešamo i zamesimo testo zajedno sa prosejanim brašnom. Dobijamo meko testo.

Na brašnom posutoj radnoj površini pravimo rolat od testa. Sečemo na jednake delove i svako parče razvučemo i oblikujemo mekiku.

Stavljamo nadev, prethodno napravimo nadev tako što izgnječimo jaje u posudi, stavimo mrvljeni sir i isečenu kobasicu, isečenu na kockice.

Zalepimo ivice i uz pomoć dlanova trljamo tako da dobijemo nešto kao ćevapčić.

Ugrevamo mast u plehu, a najbolje u fritezi i stavljamo jednu po jednu pirošku.

Držimo dok ne porumene i kad ih izvadimo, ocedimo ih na salveti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: