Način pripreme
Ugrejemo sveže mleko i u njega stavljamo 1/3 od kockice svežeg kvasca, zajedno sa šećerom i promešamo. Treba da se i kvasac i šećer lepo razmute. Prosevamo brašno u duboku posudu.
U brašnu pravimo ugubljenje i stavljamo 1 jaje, so, ulje, sveže mleko sa šećerom i kvascem. Zamesimo testo i ostavljamo ga na nadođe 40 minuta. Pokrivamo na toplom mesto. Kad se udvostruči, testo delimo na 10 delova. Od delova rukama oblikujemo lopte jednake veličine.
Pospemo brašno po stolu, na kojem ćemo oblikovari kiflice. Svaku loptu razvučemo oklagijom na elipsast oblik, na jednom kraju treba da bude malo više izdužen. U posudi umutimo jdno jaje, umutra stavljamo oko 90 g mrvljenog sira. Kašikom stavljamo od smese za nadev u izduženi deo kiflica, a u širem delu pravimo po dva proreza, njihov vrh treba da gleda ka izduženom delu. Uvijamo kilice od uže ka širem delu.
Kiflice ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge, zato što će narasti. Ostavljamo kiflice da nadođu 20 minuta. Umutimo 1 žumance i 1 kašičicu ulja u maloj posudi i uz pomoć četke namažemo kiflice kad nadođu. Pečemo ih na 180 stepeni u ugrejanoj rerni dok ne dobiju lepu boju i dok se dobro ne ispeku.