bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Peljmeni sa nadevom od sira i jaja

Peljmeni sa nadevom od sira i jaja

Peljmeni sa nadevom od sira i jaja
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
02/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno65 min.
Porcije14
"Uživajte u vikendu sa čašom belog vina i domaće spremljenim peljmenima sa nadevom"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • jaja - 1 komad
  • voda - 100 g
  • so
  • brašno - 1 šolja
  • Za nadev
  • jaja - 1 komad
  • sir - 200 g
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Od jaja vode i soli se umesi testo. Ostavlja se na 30 minuta u frižideru.

Nakon toga se razvija u tanku koru - 2-3 mm. Čašom se seku krugovi.

Krajevi svakog kružića se premazuju umućenim jajetom.

Stavlja se nadev i presavija se na dva dela. Pritiska se viljuškom.

U šerpi se prokuva voda sa solju i kada provri, ubacuju se peljmeni.

Kuvaju se dok ne isplivaju na površinu.

Vade se rupičastom kašikom i prelivaju se istopljenim maslacem.

Peljmeni sa nadevom od sira i jaja se serviraju topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: