Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Pikantni parti ražnjići

Pikantni parti ražnjići

MarinaMarina
Pomoćnik kuvara
2812132
Pikantni parti ražnjići1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Danas ćemo vam predstaviti ove veoma prijatne, veoma lake svinjske ražnjiće koji se tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 800 g
  • paprike - 2 komada zelene + 2 komada crvene
  • luk - 1 glavica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • kari - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice, ljut
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso lepo operemo i osušimo. Sečemo na male komade. Dodajemo začine i ulje i ostavljamo na oko 20-30 minuta da meso upije mirise.

Za to vreme paprike i luk sečemo takođe na komade veličine kao komadi mesa.

Na bambusov štap počinjemo da ređamo parče zelene paprike, parče crvene, parče mesa, parče luka dok ne popunimo ražnjić.

Pečemo u ugrejanoj rerni dok meso ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: