Žilijeni od svinjskog vrata sa vinom

10/01/2019
"Sve počinje u šali, našli smo malo mesa i odlučili da pripremimo nešto ukusno. Uživajte u rezultatu!"
Priprema120 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno150 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, od vrata
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • senf - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • pečurke - 100 g
  • paprike - 1 komad, pečena
  • crno vino - 50 ml
  • himalajska so - po ukusu
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat sečemo na šnicle, zlupamo i sečemo na dug žilijen.

Luk isečemo na polumesec, beli luk sitno iseckamo i dodajemo u meso. Dodajeo vino, senf, ulje, biber i so. Ostavljamo da odstoji na hladnom oko 2 sata.

Stavljamo sve u duboko tiganj sa poklopcem na vatru. Propržimo. Kad meso pobeli dodajemo cele pečurke, oprane i oceđene od vode, sveže.

Dinstamo na tihoj vatri. Ako je potrebno dodajemo malo vode dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajemo crvenu papriku, isečenu na žilijen. Jelo možemo servirati na podlozi od krompir pirea.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar